Online Πληρωμές Μέσω Ιστοσελίδας

Δεν έχετε ιστοσελίδα και θέλετε να δέχεστε πληρωμές online;

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ

Οι συνθήκες που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής μας και την καθημερινότητά μας. Όλοι μας πρέπει να ανταποκριθούμε σε νέες συνθήκες και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Σε αυτή την προσαρμογή, ευτυχώς έχουμε σύμμαχο την τεχνολογία και το ίντερνετ. Όλοι καλούμαστε να βρούμε εργαλεία με τα οποία θα μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε καθημερινές μας ανάγκες.

Η λέξη “απομακρυσμένα” έχει μπει κανονικά στη ζωή μας και έχει γίνει πλέον και ανάγκη. Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε πολλά πράγματα τα οποία μέχρι τώρα τα κάναμε κατ’ ιδίαν, από εδώ και πέρα να μπορούν να γίνουν “απομακρυσμένα“. Υπάρχουν ήδη εργαλεία τα οποία κάνουν αυτού του νέου είδους δρατηριοτήτων πιο εύκολες και σίγουρα θα αναπτυχθούν και νέα εργαλεία με παραπάνω δυνατότητες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Μία δραστηριότητα που πλέον υπάρχει επιτακτική ανάγκη να καλυφθεί και έχει να κάνει με τη επιβίωση μιας επιχείρησης, είναι η οικονομική δραστηριότητα και συγκεκριμένα οι οικονομικές συναλλαγές.

Ένα κατάστημα λιανικής ή ένας επαγγελματίας που παρέχει υπηρεσίες είχε τις εξής επιλογές για να πληρωθεί από τον πελάτη του:

  • μετρητά
  • μεταφορά/κατάθεση χρημάτων μέσω τραπεζικού λογαριασμού
  • πιστωτική/χρεωστική κάρτα

Από αυτούς τους τρόπους πληρωμής, τα μετρητά πλέον χάνουν έδαφος έναντι των άλλων τρόπων μιας και χρειάζεται η φυσική παρουσία προκειμένου να γίνει η συναλλαγή.

Online Payment

Η χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, έχει 2 τρόπους ολοκλήρωσης, την online και το POS. Ο τρόπος εξόφλησης μέσω συσκευής POS (συσκευής που βρίσκεται στο κατάστημα) είναι και αυτός ένας τρόπος ο οποίος απαιτεί τη φυσική παρουσία του πελάτη ώστε να “περάσει” την κάρτα από τη συσκευή.

Σκεπτόμενοι τα παραπάνω, όλοι οι επαγγελματίες καλούνται να βρουν τρόπους να αντικαταστήσουν τους παραπάνω 2 τρόπους (μετρητά & POS) ώστε να ισοσταθμήσουν τις επιλογές των πελατών τους και φυσικά να πετύχουν και το ζητούμενο του όρου “απομακρυσμένα“.

ΛΥΣΕΙΣ

Όσοι διατηρούν ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) έχουν αυτή τη δυνατότητα μιας και η συναλλαγή της κάρτας μπορεί να γίνει απομακρυσμένα. Γενικότερα παρατηρείται μια αυξημένη ζήτηση στη δημιουργία νέων e-shop μιας και λύνει το πρόβλημα του καταλόγου προϊόντων καθώς και της οικονομικής συναλλαγής.

Τι μπορούν να κάνουν όμως επαγγελματίες όπως λογιστές, δικηγόροι, ψυχολόγοι κλπ.;

Επαγγελματικοί κλάδοι οι οποίοι κάνουν κατά κύριο λόγο παροχή υπηρεσίας, μπορούν να κάνουν τις υπηρεσίες/εργασίες τους απομακρυσμένα, αλλά δεν μπορούν να δεχτούν κάρτα απομακρυσμένα για την εξόφληση των υπηρεσιών τους.

Ένας τρόπος αντιμετώπισης του παραπάνω προβλήματος είναι μέσω υπηρεσιών για online πληρωμές, όπως είναι η Viva Wallet και η PayPal. Και οι δύο υπηρεσίες υποστηρίζουν πληρωμές μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας και δίνουν τη δυνατότητα στον επαγγελματία να στείλει ειδοποίηση μέσω email στον πελάτη του με το ποσό πληρωμής καθώς και έναν σύνδεσμο μέσω του οποίου μπορεί να κάνει τη συναλλαγή μέσα από το ασφαλές περιβάλλον της κάθε υπηρεσίας. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν και προμήθειες της εκάστοτε υπηρεσίας όπως αυτές ορίζονται μέσα από τους όρους χρήσης της κάθε υπηρεσίας.

Online Payment

Η διαδικασία εγγραφής και στις δύο υπηρεσίες είναι εύκολη και γρήγορη. Πάνω από όλα όμως δεν χρειάζεται φυσική παρουσία πουθενά, όλα γίνονται online.

Μάλιστα η Viva Wallet προσφέρει και IBAN λογαριασμού το οποίο μπορεί να δηλωθεί κανονικά στην ΑΑΔΕ μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς λογαριασμούς της επιχείρησης.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Αν κάποιος επαγγελματίας επιλέξει κάποιον από τους παραπάνω τρόπους για την online αποδοχή καρτών, τότε μπορούμε να το πάμε και ένα “βήμα” παραπέρα και να συνδέσουμε την εν λόγω υπηρεσία με την ιστοσελίδα του επαγγελματία. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια πιο επαγγελματική εικόνα και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και κάποια ακόμα εργαλεία και να αναπτυχθεί και κάποιος τρόπος διαχείρισης των πληρωμών, ανάλογα τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Κάποιες ενδεικτικές λειτουργίες που μπορούν να αναπτυχθούν είναι:

  • δημιουργία ειδοποίησης πελάτη η οποία αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων και έτσι διατηρούμε αρχείο
  • αυτόματη αποστολή email στον πελάτη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες
  • πλήρης διαχείριση του περιεχομένου του email που αποστέλλεται στον πελάτη
  • ειδοποίηση του επαγγελματία στην περίπτωση που ο πελάτης εξοφλήσει την οφειλή του

Όλα αυτά προϋποθέτουν την ύπαρξη ιστοσελίδας και τη χρήση μία από τις παραπάνω υπηρεισών για online πληρωμές. Σε περίπτωση που δεν έχετε ιστοσελίδα και ενδιαφέρεστε μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ.

Δεν έχετε ιστοσελίδα και θέλετε να δέχεστε πληρωμές online;

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ