Αντίβαρο

Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας για την παρουσίαση υλικού και προγράμματος της θεατρικής ομάδας ΑΝΤΙΒΑΡΟ.

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Corporate

  • Clean code
  • SEO optimized
  • Responsive Design ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με τη συσκευή που προβάλλεται
  • Ειδική κατηγοριοποίηση και ομαδοποίηση
  • Αρχειοθέτηση υλικού
  • Speed Optimization για ταχύτατους χρόνους φόρτωσης

Θεατρική Ομάδα Αντίβαρο

Το Αντίβαρο, καλλιτεχνικό – πολιτιστικό – ερευνητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 2013, με σκοπό να προάγει με ανιδιοτέλεια την τέχνη του θεάτρου στην πόλη του Ρεθύμνου.

Έχοντας στην κατοχή του πλούσιο υλικό από δραστηριότητες, έργα, παραστάσεις και φεστιβάλ που διοργανώνει, αποφάσισαν να αρχειοθετήσουν και να παρουσιάσουν αυτό το υλικό μέσα από μια ιστοσελίδα, ώστε να είναι προσβάσιμο εύκολα και γρήγορα από όλους.

To design πρέπει να αποτυπώσει πλήρως το ύφος και τον χαρακτήρα της αμάδας. Πρέπει να περιέχει όλο το υλικό, όμορφα στημένο ώστε να διευκολύνει τον χρήστη στην πλοήγηση και στην αναζήτηση. Η μεγάλη πρόκληση ήταν η σωστή αρχειοθέτηση και ομαδοποίηση του υλικού, μιας και κάποιες παραστάσεις ανήκουν στα πλαίσια ενός φεστιβάλ που διοργανώνεται από την ιδια την ομάδα. Ο επισκέπτης σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξέρει αν πλοηγείται εντός κάποιου φεστιβάλ ή αν εξερευνά τα έργα της ίδιας της ομάδας. Τα έργα που συμμετέχουν σε κάποιο φεστιβάλ είναι ομαδοποιημένα και παρουσιάζονται και σε μορφή προγράμματος στους επικέπτες. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διατηρηθεί ιστορικό αρχείο του προγράμματος των παραστάσεων.

Δυναμική εφαρμογή ανεπτυγμένη πάνω στην πλατφόρμα WordPress. Δημιουργήθηκε custom template με Clean Design και πρωταρχικό σκοπό το User friendly Interface, με εύκολη και κατανοητή πλοήγηση, προσαρμοσμένη παρουσίαση των σελίδων ανάλογα με τη συσκευή προβολής και γρήγορες ταχύτητες φόρτωσης, ακόμα και στις σελίδες που περιέχουν και μεγάλο gallery φωτογραφικού υλικού.

Πλούσιο δυναμικό περιεχόμενο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο. Η διαχείριση του περιεχομένου γίνεται μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον με ειδικά προσαρμοσμένες φόρμες καταχώρησης, ώστε να μην υπάρχουν περιττά στοιχεία τα οποία αποσπούν την προσοχή ή μπερδεύουν τον καταχωρητή.